Vild med Vand

Middelfart Sejlklub med i et nyt ambitiøst Vild med Vand projekt

Middelfart Sejlklub er sammen med andre aktører langs vandkanten, gået i gang med et nyt, ambitiøst Vild med Vand-projekt. Projektet samler aktører på tværs af marina og havne og går sammen om at vise Middelfarts borgere, hvordan de kan komme tættere på vandet og det maritime miljø.

Baggrunden for projekt Vild med Vand er at de danske lystbådehavne savner liv og aktiviteter og Middelfart Marina  er én ud af 40 danske havne, som er med fra start, når det nye landsdækkende projekt for alvor skydes i gang med aktiviteter i foråret 2016. Målet er at åbne havnene op og gøre dem til lokale samlingspunkter for oplevelser, fællesskab og vandaktiviteter af enhver art.

Projektet

Vild med Vand et treårigt projekt skabt med støtte fra Nordea-fonden. Baggrunden for projektet er ganske alvorlig. Fritidssejladsen i Danmark har oplevet tilbagegang over en årrække, og mange havne kæmper med faldende omsætning og tomme bådpladser.

Men det vil Middelfart Sejlklub gøre noget ved samme med Middelfart Sejlforening, Kajakklubben Strømmen og en række andre aktører, der sammen er vil bidrage til at gøre projektet til en succes. Middelfart Kommune understøtter projektet og projektet kommer egentlig fra foreningen FLID, Foreningen Lystbådehavne i Danmark, som Middelfarts Lystbådehavne er medlem af.

Vi har oprettet et Vild med Vand-udvalg, som indbyder til samarbejde mellem alle havnens aktører, så vi i fællesskab får sat ambitionerne og skabt rammerne for et mærkbart løft af medlemmer og aktiviteter på vores havne.

Udvalget består af:

Søren Trolle (Middelfart Sejlklub - Tovholder)

Lone Riis (Middelfart Sejlklub og Kajakklubben Strømmen)

Annette Strøm (Middelfart Sejlklub)

Kaare Bak (Middelfart Lystbådehavne og Middelfart Kommune)

Hanne (Kajakklubben Strømmen)

Dorte Thrane (Visit Middelfart)

Hans Henrik Honoré (Middelfart Sejlforening, Kongebrohavnen)

Anni Berndsen (Destination Lillebælt, Middelfart Kommune)

Der er indgået aftale om aktiviteter med aktører:

Allan Borch Madsen (Århus Sea Shop og Surfn & Fun)

Sandran (Middelfart Marinacafé)

MRD (Charlotte Pedersen)

Aventura" v/ Henrik Traugot

Men der er plads til MANGE flere!

Hvis du er interesseret og har relation til vandet eller havnen som erhverv eller forening vil du sikkert blive forsøgt indraget i nogle af de aktiviteter der skal ske i løbet af 2016, hvoraf den STØRSTE bliver HAVNENS DAG 29. Maj 2016. Du må også gerne selv melde dig på banen.

Udvalget er netop nu ved at planlægge den kommende sæsons aktiviteter og koordinere det med allerede planlagte aktiviteter for de forskellige klubber. Der er nedsat en arbejdsgruppe, som skal arbejde helt konkret med– ”Havnens Dag”- som er en årlig tilbagevendende begivenhed, som skal samle havnen og byen. Årets gutterkvinde Lone Riis er kontaktperson for den arbejdsgruppe.

Så glæd Jer og hjælp med at støtte op om de aktiviteter der laves eller kom med forslag til hvordan vi kan udvikle aktiviteter på havnen og på vandet – så der kommer endnu mere stemning og gerne i endnu flere dage om året!

Fakta om Vild med Vand

• Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) har sammen skabt projekt Vild med Vand
  • Nordea-fonden støtter projektet med otte millioner kroner over de næste tre år
  • Projektets formål er at skabe oplevelser på havnen og på vandet for et bredt udsnit af den danske befolkning.
  • Vild med Vand skaber glæde ved at realisere havnens og havets potentiale som rekreativt område og sted, hvor danskerne kan udleve deres maritime drømme
  • I løbet af foråret afholdes ”Havnens Dag” som er en ny national begivenhed. Havnens Dag vil blive markedsført med en landsdækkende kampagne og er tænkt som en årligt tilbagevende aktivitetsdag
  • Hver Vild med Vand-havn indbyder til forskellige typer af maritime aktiviteter. Alle aktiviteter er åbne for ikke-medlemmer og vil blive markedsført lokalt
  • Vild med Vand-havnene ønsker mere åbenhed og gæstfrihed og lancerer fx til foråret kampagnen ”Velkommen på havnen”.

De 40 Vild med Vand-havne:

Jylland

Brejning, Ebeltoft, Egå Marina, Frederikshavn, Grenaa Lystbådehavn, Hejlsminde Brolaug, Holstebro/Struer Lystbådehavn, Horsens Lystbådehavn, Hvalpsund Lystbådehavn, Juelsminde Havn og Marina, Lemvig Havn, Marselisborg Lystbådehavn, Ringkøbing Havn, Sønderborg Lystbådehavn A.m.b.a., Virksund Lystbådehavn, Aabenraa Lystbådehavn, Aarø Havn, Aarøsund Lystbådehavn Amba.

Fyn

Bogense Marina, Faaborg Havn, Kerteminde Marina, Middelfart Marina, Svendborg Lystbådehavn.

Sjælland og øer

Bisserup, Frederiksværk, Gilleleje Havn, Gisseløre Lystbådehavn (Kalundborg), Helsingør Nordhavn, Hestehoved Lystbådehavn Nakskov, Hornbæk Havn, Hundige Havn, Korsør Lystbådehavn, Lynæs Havn Amba, Pouls Vig Bådelaug, Roskilde Havneselskab, S/K Lynetten (Margreteholm Havn), Stubbekøbing Havn, Skælskør havn, Vordingborg Nordhavn, Yachtklubben Furesøen.

Vil du vide mere?

Kontakt Middelfart Marina’s lokale Vild med Vand-tovholder:
Søren Trolle, tlf.:
60160663 eller email: sh-trolle@outlook.dk

eller kontakt Vild med Vand projektsekretariatet i Brøndby:

Projektleder Lone Buchardt, tlf.: 71 70 17 00 eller email lone@vildmedvand.dk

eller Projektleder Christian Steffensen, tlf.: 71 70 17 88 eller email christian@vildmedvand.dk

BILLEDTEKSTER:

Illustration af alle Vild med Vand-havne:

Vedhæftet: Kort over samtlige 40-Vild med Vand-havne.