Ligasejlads i Middelfart Sejlklub 2017

LIGA sejlads i Middelfart Sejlklub - fremtid og årets gang

Mød op i sejlklubben tirsdag d. 24. januar kl. 18.30-20.00 for at høre mere og melde der

Middelfart Sejlklub har sammen med 36 andre sejl- klubber deltaget i Sejlsportsligaen - denne gang i 2. division. Vi endte på en 12. plads med samme antal point som Skærbæk, der endte på en 11. plads.

Spørgsmålet er om vi i 2017 kan stille med et noget større bruttohold med både voksne og unge. Det er der brug for, hvis Middelfart Sejlklub fortsat skal være med.

Alle der er interesserede opfordres til at komme til møde tirsdag d. 24. januar kl. 18.30-20.00 i sejlklubben, så vi kan få aftalt hvilken form vi skal gøre det på i 2017 eller vi skal frafalde vores plads og overlade den til en af de klubber som står på venteliste.

Stævnerne kommer til at ligge :

27. -28. maj i Struer

24. - 25. juni i Brejning

2. - 3. sept i Århus

9. - 10. sept i Skovshoved

Billeder og info om konceptet ses her: http://sejlsportsligaen.dk/nyheder/

Lidt om bedriften i 2016 kan læses herunder og på Facebook gruppen Middelfart Sejlklub Ligasejlads.

Vi har haft en masse gode sejladser og for første gang også nogle 1. pladser. Vi lavede desværre også en stak fejl, som eksempelvis:

• banale fejl, hvor vi sejlede mod den forkerte mållinje som stort førende båd (ligesom i OL :)
  • en boathandlingfejle, hvor vi dumper en hel spiler i havet, hvorefter den bliver til et travl frem for en spiler
  • et regelbrud fordi vi vender for tæt ved top-mærket og styrbåd båd intet gør for at undgå kollision. Det ender i en skade, som udover straf koster os begge depositum (7.500 kr) og - 6 point!
  • stratetisk/taktisk fejl, hvor vi som 2. båd vælger at runde det bundmærke som ligger absolut længst væk fordi vi har stirret os blind på en bestemt side af banen..

Vi har sådan set lavet stabilt gode starter, men derfra handler det om at minimere fejlene og der bliver ikke givet ved dørene på de meget korte baner - og det er her der stadig er plads til forbedringer. Ofte er der kun få sekunder mellem bådene i målgangen og altså på om man bliver nr. 2 eller 6. MEN det er også det, som gør det til SUPERFED kapsejlads. De sejre vi har haft, den gode stemning og de gode taktiske "moves" hvor vi vundet et træk, har været det hele værd. Jeg kan derfor kun anbefale alle at få denne kapsejladsoplevelse med.Men som sagt vi har behov for at være en bredere trup fra MS.

Generelt har vi haft 1-2 unge med til hvert stævne, men herudover har kernen af besætningen været undertegnede, Vivi Møller, Allan Hansen og Morten Jensen.

Vi har været præget af undervægt og det er helt sikkert en fordel at kunne justere sin besætning efter vægt. Især i vind-spektret mellem til frisk vind, hvor båden kan sejles optimalt og der med den rigtige kompensationsvægt kan komme fuld pres på læggehønen. I hård vind er det selvfølgelig også en fordel, men så bliver alle nødt til at lave gøre noget for at depower bådene og der sker desto flere fejl med spilerkæntringer og bådhåndtering fordi det går så stærkt. Vi har indgået et træningssamarbejde med Thurø Sejlklub, hvor vi har trænet 3-4 gange i deres J70'ere.

Alle de sejlere, som har deltaget har evalueret det som en god sejloplevelse. Jeg kan kun anbefale det til andre klubkammerater :)

Sejlerhilsner fra

Annette Strøm